Groep 3-4

Juffrouw Lindsey
ma-di-wo-do-vr

Welkom op groepspagina!

In groep 3-4 werken wij met de nieuwe leesmethode ‘Veilig leren lezen’ Kim-versie. Hierbij werken we met verschillende thema’s die zichtbaar in de klas terug komen. Zo hebben we bij ieder thema een themahoek en werken we in circuitvorm aan verschillende activiteiten binnen het thema. We leren dus niet alleen lezen vanuit de methode maar ook door zelf met woorden en letters bezig te zijn in de themahoek en in de werkplaats waar we zelf dingen maken voor in de themahoek.

In groep 3 leren we de schrijfletters en leren we hoe woordjes gespeld worden. Het lezen van groep 4 gaat dieper in op de leesstrategieën en spellingscategorieën. Naast lezen & schrijven gaan we ook met rekenen aan de slag. Sommen t/m 20, getallenrij t/m 100, rekenen met meten, tijd en geld. Groep 4 leert ook nog de tafelsommen en rekenen met sommen t/m 100. We leren al erg veel in groep 3-4! Ook het gebruik van ICT komt terug binnen de klas. Zowel voor rekenen als voor lezen hebben we software die de kinderen op school én thuis kunnen gebruiken.