Nieuws

Uitnodiging informatieavond 23 januari

Op dinsdag 23 januari is er van 19.30 tot 21.15 uur een informatieavond gepland voor de ouders van al onze leerlingen. Deze avond staat in het teken van mediawijsheid.

Bernolf Kramer is docent onderwijskunde en pedagogiek aan de Fontys Hogeschool Kind en Educatie (Pabo Tilburg) met als specialisatie Kinderen, Leren & Media. Hij neemt u in een inspiratiesessie mee en bespreekt samen met u verschillende vragen:

“Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen: thuis, op school, in de trein en op straat.

Digitale media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone moeiteloos lijken te gebruiken.
Maar is dat zo?

Wat zijn de kansen en waar zitten de risico’s?
Hoe maak ik mijn kinderen mediawijs?
En wat kan wel en wat niet?

Kortom: Opvoeden kan niet meer zonder mediaopvoeding? En ben jij als ouder mediawijs? Wat is het en hoe doe je dat? zijn de kernvragen van deze inspiratiesessie.”

Na afloop van de inspiratiesessie is er de gelegenheid om informatie op te doen bij de oudervereniging en de medezeggenschapsraad. U bent dan ook van harte welkom in de verschillende groepen om vragen te stellen over het kindgericht werken (1-2), het thematisch werken (3-4) en IPC (5-8).

U bent er toch ook bij? Vanaf 19.15 uur staat de koffie/thee voor u klaar.


Vriendelijke groeten namens het team van BS De Wegwijzer,

Harriët van Sprang

Lees meer...

Jumbo spaaractie

Allemaal heel hartelijk bedankt voor het mee sparen! Vanmiddag zijn de cheques uitgereikt in de Euroscoop. Veerle en Eline hebben de cheque voor De Wegwijzer in ontvangst genomen. Fijn om ook na het sinterklaasfeest nog een verlanglijstje te mogen maken.

Lees meer...

Voorleeswedstrijd

Wat zijn wij trots op onze groepskampioenen die alle zes supergoed voorgelezen hebben! Ellis, Levi, Bailey, Thyra, Moira en Danique...wat hebben jullie ons laten genieten en wat hebben jullie het de jury moeilijk gemaakt dit jaar! Levi is uitgeroepen tot “aanstormend talent” en Danique is de “voorleeskampioen” die de school verder gaat vertegenwoordigen. De presentatie werd gedaan door Guen en Yelina. Top gedaan allemaal!

Lees meer...

Kerstviering

Na een geweldig Sinterklaasfeest is de school weer in kerstsferen gebracht. Op donderdag 21 december heten we alle kinderen om 17:00 uur welkom op het jaarlijkse kerstfeest op school. De kinderen zijn deze donderdagmiddag niet vrij. De school is gewoon om 14:30 uur uit. Net als voorgaande jaren vieren de kinderen het Kerstfeest in hun eigen klas met een feestelijk kerstbuffet. Aansluitend lopen we een lichtjestocht door de wijk.

Om 19:00 uur gaan de deuren open en bent u welkom om uw kind in de klas op te halen. Daarna nodigen wij u graag uit om samen met uw kind, onder het genot van sfeervolle muziek en een drankje de avond samen af te sluiten. Houdt uw mail in de gaten voor verdere informatie over de kerstviering. Dit jaar willen we vanuit de kerstgedachte door middel van een lichtjestocht extra stilstaan bij twee goede doelen, Stichting vrienden van het Sophia en Save the Children.

erasmusBusKinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. Voor sommige kinderen is het door ernstige beperkingen niet altijd mogelijk om het ziekenhuis te bezoeken. Ook zijn sommige kinderen angstig voor het ziekenhuis. De opbrengst van de lichtjestocht gaat naar de Sophia Meetbus/Zorgbus, een mobiel onderzoekslaboratorium waarmee kinderen aan huis, in hun eigen vertrouwde omgeving, kunnen worden onderzocht.

In ons land is kerst een tijd van gezelligheid en warmte. Voor kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen ziet de kerstperiode er heel anders uit. Voor hen zijn de wintermaanden vaak bitterkoud en daarmee levensgevaarlijk. Op vrijdag 15 december doen wij mee met de Foute kersttruiendag voor Save the Children. Kom op 15 december met je foute kersttrui of kerstoutfit naar school, en steun symbolisch de ‘kinderen in de kou’. Voor de lichtjestocht krijgen de kinderen een lampje van Stichting Vrienden van het Sopia, welke ze op school mooi gaan versieren als lampion. Om het lampje te laten schijnen willen we u vragen om 2 AA-batterijen mee te geven aan uw zoon of dochter. Deze komen na de viering weer mee naar huis.

foutkersttrui

Tevens zijn wij nog op zoek naar (schone) glazen potjes, om het schoolplein feestelijk en sfeervol mee aan te kleden. Deze kunt u inleveren bij de leerkracht van uw kind.

Lees meer...

Internationale contacten

Ons oude meubilair heeft een mooi plekje gevonden in een basisschool in Kroatië. Die school heeft al een hele tijd geleden aangegeven dat zij daarvoor iets terug zouden willen doen in de vorm van een muzikaal optreden voor onze leerlingen. Het heeft allemaal wat voeten in aarde gehad maar nu gaat het opeens in sneltreinvaart...12 kinderen van de groepen 7-8 van de KRALJA ZVONIMIRA school in Seget Donji Kroatië komen naar Tilburg! Op 16 januari 2018 komen zij samen met een aantal leerkrachten, de locoburgemeester van Seget Donji en de ambassadeur van Kroatië een dag bij ons op school.

internationalecontacten2

Het programma staat nog niet vast maar zal in ieder geval de volgende onderdelen bevatten: een muzikaal optreden van de Kroatische leerlingen voor onze leerlingen, in tweetallen meedraaien in de groepen, een gesprek om de mogelijkheden voor een eventueel vervolg te bespreken en een middagprogramma dat georganiseerd wordt door onze studenten van de Pabo samen met de kinderen van de groepen 7-8. Een prachtige kans voor onze leerlingen om kennis te maken met een andere cultuur, een andere taal en een mooie stap voor onze school in de richting van mondiale bewustwording en mondiaal burgerschap.

Lees meer...

Nieuws van de leerlingenraad

De leerlingenraad is druk bezig met een onderzoek naar de vergroening van onze speelplaats. Hiervoor hebben zij een bezoek gebracht aan BS De Meander en zijn ze in gesprek gegaan met een tuinarchitect. Ze hebben bij T-Primair een subsidie van € 5000 aangevraagd en deze is aan ons toegekend. Het begin is gemaakt! Heeft u mooie ideeën om aan extra geld te komen voor de vergroening van onze speelplaats dan horen we die graag! 

Ook is de leerlingenraad druk bezig met het uitkiezen van een nieuwe naam voor het computerlokaal. Uit alle inzendingen is een top 5 samengesteld waar alle kinderen hun stem op uit mogen brengen. We zijn benieuwd welke naam het gaat worden... Wobbe's computerwereld - Het Superlokaal - Het Grote Wegwijzerlokaal - Het Technieklokaal of Het WWWerklab (Wobbes's Wegwijzer Werklab).

Lees meer...

Mad science

Afgelopen maandag (20 november) was de Mad Science professor weer bij ons op school om voor alle kinderen met de meest fantastische proefjes een voorstelling te geven. Vol verbazing en met open monden zat iedereen te kijken naar de wonderlijke dingen die hij liet zien. Die dag hebben de kinderen ook een flyer mee naar huis gekregen voor een naschoolse cursus Wetenschap en Techniek.

De cursus begint om 14.45 uur en is afgelopen om 15.45 uur. Voor aanmelden en verdere informatie ga je naar nederland.madscience.org en klik dan op “naschoolse wetenschap en techniekcursus” 

De eerste bijeenkomst begint op maandag 18 december dus schrijf je snel in en doe mee! 

Lees meer...

First Lego League

Onze school heeft op zaterdag 25 november meegedaan aan de finale van de First Lego League (Fontys gebouw Stappegoor).

De kinderen hebben een robot van Lego gebouwd die allerlei opdrachten uit moet kunnen voeren. Maar het gaat niet alleen om Lego. Een ander onderdeel is een projectopdracht, gekoppeld aan het jaarthema. Dit jaar is dat “HydroDynamics”, het gebruik van water. Teams worden uitgedaagd een oplossing voor een probleem te vinden. Daar komen verrassende dingen uit, omdat kinderen vaak een hele originele kijk op zaken hebben.

Naar deze kanjers komen kijken gaat moet meer maar bekijk hier een aantal leuke foto's.

Lees meer...

“Doneer je schoolhek” actie

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de nul en achttien jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt, is gedaald. Iedereen kan meehelpen bij het vinden van nieuwe pleegouders, ook ons schoolhek...!

Pleegzorg heeft 3 mooie spandoeken gemaakt die ze overal in Nederland, bij elke school willen ophangen. Zo ook bij ons dus. Op die manier willen we met ons allen mensen die nog een plekje vrij hebben, aanspreken om pleegouder te worden.

Fienke PNG

Maak het positieve verschil in het leven van een kind...
Wij als school bouwen elke dag aan de toekomst van onze kinderen. Ook pleegouders staan dag en nacht klaar om een kind een duwtje in de rug te geven. Daarom hopen we dat middels het zien van ons spandoek, andere mensen misschien ook nieuwe pleegouders willen worden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen niet alleen tijdens de schooluren, maar ook voor en na school een warme plek hebben waar ze zich goed voelen. Zie voor meer informatie: https://www.pleegzorg.nl

kompaan sterkhuis

Lees meer...

Vakantietoernooi Zaalvoetbal 2017-2018

Deze week hebben de leerlingen de brief van het Vakantietoernooi Zaalvoetbal mee naar huis gekregen. Sporten is ontzettend belangrijk, ook in de vakantie. Het is gezond, je leert nieuwe vrienden kennen én in teamverband werken. Geef je snel op voor het Vakantietoernooi Zaalvoetbal 2017-2018! De speeldagen zijn 3, 4, 5 januari 2018.

Voor wie?
Groep 3 en 4: een team bestaat uit 4 spelers + 2 wissels (zonder keeper i.v.m. kleine doeltjes). Alle wedstrijden uit deze categorie worden gespeeld in het T-kwadraat, omdat er op 4 kleinere veldjes wordt gespeeld.

Groep 5/6 en 7/8: een team bestaat uit 1 keeper + 5 spelers + 3 wissels. De wedstrijden uit deze categorie worden gespeeld in diverse accommodaties in Tilburg.

Doe je mee?
Wil jij in de tweede week van de kerstvakantie lekker een potje zaalvoetballen? Geef je dan op door het strookje in te vullen en lever deze op uiterlijk woensdag 15 november in bij gymjuf Pauline of bij je eigen juf of meneer.

Begeleiders/ coaches gevraagd!
Elk team heeft een begeleider of coach nodig. Van de begeleider/coach wordt verwacht dat hij/zij; verantwoording kan dragen voor het team er voor zorgt dat de leerlingen zich netjes naar anderen gedragen, zowel in het veld als daarbuiten er voor zorgt dat het team op tijd klaar staat voor de wedstrijd tijdens de wedstrijden de leerlingen op een positieve manier aanmoedigt.

Voor vragen kun je contact opnemen met gymjuf Pauline: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Log in