Kerstviering

Na een geweldig Sinterklaasfeest is de school weer in kerstsferen gebracht. Op donderdag 21 december heten we alle kinderen om 17:00 uur welkom op het jaarlijkse kerstfeest op school. De kinderen zijn deze donderdagmiddag niet vrij. De school is gewoon om 14:30 uur uit. Net als voorgaande jaren vieren de kinderen het Kerstfeest in hun eigen klas met een feestelijk kerstbuffet. Aansluitend lopen we een lichtjestocht door de wijk.

Om 19:00 uur gaan de deuren open en bent u welkom om uw kind in de klas op te halen. Daarna nodigen wij u graag uit om samen met uw kind, onder het genot van sfeervolle muziek en een drankje de avond samen af te sluiten. Houdt uw mail in de gaten voor verdere informatie over de kerstviering. Dit jaar willen we vanuit de kerstgedachte door middel van een lichtjestocht extra stilstaan bij twee goede doelen, Stichting vrienden van het Sophia en Save the Children.

erasmusBusKinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. Voor sommige kinderen is het door ernstige beperkingen niet altijd mogelijk om het ziekenhuis te bezoeken. Ook zijn sommige kinderen angstig voor het ziekenhuis. De opbrengst van de lichtjestocht gaat naar de Sophia Meetbus/Zorgbus, een mobiel onderzoekslaboratorium waarmee kinderen aan huis, in hun eigen vertrouwde omgeving, kunnen worden onderzocht.

In ons land is kerst een tijd van gezelligheid en warmte. Voor kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen ziet de kerstperiode er heel anders uit. Voor hen zijn de wintermaanden vaak bitterkoud en daarmee levensgevaarlijk. Op vrijdag 15 december doen wij mee met de Foute kersttruiendag voor Save the Children. Kom op 15 december met je foute kersttrui of kerstoutfit naar school, en steun symbolisch de ‘kinderen in de kou’. Voor de lichtjestocht krijgen de kinderen een lampje van Stichting Vrienden van het Sopia, welke ze op school mooi gaan versieren als lampion. Om het lampje te laten schijnen willen we u vragen om 2 AA-batterijen mee te geven aan uw zoon of dochter. Deze komen na de viering weer mee naar huis.

foutkersttrui

Tevens zijn wij nog op zoek naar (schone) glazen potjes, om het schoolplein feestelijk en sfeervol mee aan te kleden. Deze kunt u inleveren bij de leerkracht van uw kind.