Nieuws

Uitnodiging informatieavond 23 januari

Op dinsdag 23 januari is er van 19.30 tot 21.15 uur een informatieavond gepland voor de ouders van al onze leerlingen. Deze avond staat in het teken van mediawijsheid.

Bernolf Kramer is docent onderwijskunde en pedagogiek aan de Fontys Hogeschool Kind en Educatie (Pabo Tilburg) met als specialisatie Kinderen, Leren & Media. Hij neemt u in een inspiratiesessie mee en bespreekt samen met u verschillende vragen:

“Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen: thuis, op school, in de trein en op straat.

Digitale media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone moeiteloos lijken te gebruiken.
Maar is dat zo?

Wat zijn de kansen en waar zitten de risico’s?
Hoe maak ik mijn kinderen mediawijs?
En wat kan wel en wat niet?

Kortom: Opvoeden kan niet meer zonder mediaopvoeding? En ben jij als ouder mediawijs? Wat is het en hoe doe je dat? zijn de kernvragen van deze inspiratiesessie.”

Na afloop van de inspiratiesessie is er de gelegenheid om informatie op te doen bij de oudervereniging en de medezeggenschapsraad. U bent dan ook van harte welkom in de verschillende groepen om vragen te stellen over het kindgericht werken (1-2), het thematisch werken (3-4) en IPC (5-8).

U bent er toch ook bij? Vanaf 19.15 uur staat de koffie/thee voor u klaar.


Vriendelijke groeten namens het team van BS De Wegwijzer,

Harriët van Sprang

Log in